Romerike aikidoklubb
 
 

Romerike Aikidoklubb

Romerike Aikidoklubb - Aikido San Gen Dojo ble etablert i januar 2007 av Kine Skrimstad og Vebjørn Knutsen. Klubben fungerte de første årene som en undergruppe av Romerike Jujutsu Klubb.  Vi ble stiftet som selvstendig klubb og tatt opp i NKF/NIF i desember 2010.

Vår klubb følger aikidoens hovedretning, Aikikai, og det tekniske pensumet tar utgangspunkt i Aikikai og Christian Tissisers pensum.

Klubben er medlem av Norges idrettsforbund (NIF) og Norges kampsportforbund (NKF).

Vi har tilhold på Strømmen Storsenter. De nyoppussede lokalene har 2 treningssaler med god takhøyde og adskilte garderober med flislagte dusjer. Begge salene har egen tribune. Aikidogruppa disponerer den minste salen med ca. 110 kvm. matteareal.

Inngang (til høyre)                           Sittegruppe

    

                               Sal 1                                                      Sal 2

    

 

Klubbnavnet

Navnet på klubben, Aikido San Gen Dojo, representerer de tre grunnprinsippene aikido er bygget på. San (japansk for tallet 3) Gen (grunnlag, basis) betyr De tre grunnprinsippene. Dette gjenspeiler seg også i klubbens logo.

  • Trekanten står for initiativ, flyt av ki (iku-musubi).  I aikidoteknikken: inngangen.
  • Sirkelen representerer det myke, sammensmelting (taru-musubi). I aikidoteknikken: sammensmelting av krefter.
  • Kvadratet representerer formen, det faste (tamatsume-musubi). I aikidoteknikken: kontroll.

 

Treningsfilosofi

Romerike aikidoklubb skal være en klubb for alle som ønsker å trene aikido, uansett alder, fysiske forutsetninger og bakgrunn. Noen ønsker å trene for mosjonens skyld, eller vil ha en hobby der de har kontakt med andre, mens for andre igjen kan aikido bli en livsstil som fyller store deler av tilværelsen. For mange av oss kan dette endre seg over tid. Som instruktører i klubben vil vi søke å imøtekomme den enkelte utøvers ønsker. Man skal ikke trenge å være "verdensmester" for å trene hos oss, det er mer enn nok å ha et ønske om å ha det gøy. Men for den ambisiøse, som vil lære mye og fokusere på graderinger vil vi legge forholdene til rette og  f.eks. tilby ekstratreninger i helgene.

Vi ønsker at våre elever først skal etablere en solid grunnform. Man begynner i det enkle og setter sammen teknikkene del for del. Plassering og forflytning er viktige elementer for å gjøre grunnteknikkene solide. På grunnformen kan man så bygge videre og tilegne seg et stort repertoar av teknikker. Videre jobber vi  med å få flyt i teknikkene. I tillegg legger vi vekt på å få teknikkene klare og entydige (skarpe). For å oppnå dette fokuseres det på zanshin (en tilstand av likevekt og oppmerksomhet) under trening. Sist, men ikke minst, kommer samspillet mellom tori (den som forsvarer seg) og uke (den som angriper). Her er koordinasjon, timing og evnen til å kunne "lese" partnerens intensjoner og hensikt viktig.

Aikidoteknikkene trenes inn i en kataform (et forutbestemt bevegelsesmønster). Uke og tori samarbeider om å utføre/gjøre kataen best mulig. Dette går lettest om de begge konsentrerer seg om sine egne roller. Dessverre ser man ofte at utøverne bruker mye tid og energi på å prøve å rette på partneren sin. Dette er uheldig fordi de fratar partneren muligheten til å lære ved å prøve og feile, de vanskeliggjør også sin egen læringsprosess når de flytter fokuset bort fra sin egen oppgave i kataen. Av og til kan likevel en erfaren uke se at tori trenger hjelp til å utføre teknikken. Da bør uke hjelpe til så godt han kan ved å utføre sine egne bevegelser slik at ukes teknikk blir best mulig.

Vi tror man lærer bedre i et positivt miljø.

For at aikidotreningen skal være trygg og behagelig for alle er det viktig at man hele tiden tilpasser treningen etter partnerens nivå.

Man må også passe seg for å bli for selvkritisk. Det tar lang tid å bli "god" i aikido og i perioder kan man føle at man ikke gjør framgang. Da er det viktig å ikke gi opp, si til deg selv hva du er flink til framfor å fokusere på "nederlagene". Vår erfaring er at om man bare står på og fortsetter å trene vil den positive følelsen komme tilbake.

 

Instruktører

Vebjørn Knutsen - 5. dan Aikikai

Vebjørn (f. 1967) er klubbens hovedinstruktør. Han trente karate i Oslo Budo Kwai fra han var 15 til han var ferdig med militærtjenesten. I 1991 begynte han å trene aikido i det som den gang het Aikikan Aikidoskole (senere Aikikan Oslo). Lærerne hans var Tron Furu og Mouliko N.O. Halén. Vebjørn graderte til shodan for Yasuo Kobayashi sensei i 1996. De senere dangradene har han fått av Seishiro Endo sensei. Hans utenlandske inspirasjonskilder er først og fremst Christian Tissier (Frankrike), Marc Bachraty(Frankrike) og Seishiro Endo (Japan). Vebjørn har tidligere vært leder i Aikikan Norge og Aikikan Oslo, og satt i Aikikan Norges graderingskomité fram til 2017. Han var instruktør i Aikikan Oslo fra tidlig på 90-tallet til han forlot klubben i januar 2007. Vebjørn har aikidofaglig ansvar i klubben.

Kine Skrimstad - 2. dan Aikikai

Jeg startet med aikido i 1995 i Aikikan Oslo og trente der fram til januar 2007. Jeg var instruktør/ansvarlig for Aikikan Oslos barne- og ungdomsgruppe i perioden 1997-2002. Jeg graderte til shodan i 2005 og nidan i 2007, begge ganger for Hiroaki Kobayashi sensei. Min første inspirasjonskilde innen aikido var Tron Furu. Siden 1997 har jeg vært Vebjørns elev. De senere årene har jeg prøvd å få med meg så mange treninger som mulig med Marc Bachraty, Jorma Lyly og Philippe Orban.
I perioden 2014-2017 var jeg leder for Aikikan Norge. Jeg har vært styreleder i Romerike aikidoklubb siden oppstarten.

 

Vebjørn viser aikidoprinsipper på Kine, treningsleir i Neskollen karateklubb 9/6-07 (foto: Yrjan Skrimstad)

 

Nøkkelopplysninger

Stiftet: 3. desember 2010

Organisasjonsnr: 996 284 204

Bankkonto: 1310.26.31697 (Strømmen Sparebank)

Vippsnummer: 85356  (NB! Gebyr på kr 10,- må legges til ved betaling via Vipps)

Besøksadresse: Stasjonsvn. 17, 2010 Strømmen.

Postadresse: Pb. 157, 2011 Strømmen.

Styret (valgt mars 2017):

  • Leder: Kine Skrimstad (sitter til 2018)
  • Nestleder: Carl Blomsø  (sitter til 2019)
  • Styremedlem: Siri Lervik (sitter til 2018)
  • Vara:  Marius A. Hatlen (sitter til 2019)
  • Vara: Esben Toftenes (sitter til 2019)

Kontakt styret.

Grasrotandelen - strekkode og informasjon

 

Tilbake til toppen av denne siden.

hiddenpic hiddenpic hiddenpichiddenpic hiddenpic hiddenpic hiddenpic hiddenpic hiddenpic hiddenpic hiddenpic